Advertisement1

Make Fruit Velvet to impress your guests فروٹ ویلویٹ

Fruit Velvet Recipe
Fruit Velvet | https://ourcuisines.blogspot.com/


Fruit Velvet Recipe

Fruit Velvet is a quick and easy dessert perfect for parties or for iftar. This dish of fruit velevt is made with canned fruit cocktail, some fresh fruits of your choice, fresh cream, jelly and chocolates. The mixture is chilled inside the fridge before serving, to get the best result.

 

Ingredients:

🍏🍎🍐🍊🍇🍌🍓🍈🍒🍑🍍🥝
-------------------------------------
Fruit Velvet Recipe
Fruit Velvet Ingredients | https://ourcuisines.blogspot.com/

  • Full fat cream -- 1 packet (whipped)
  • Red and Green colored Jelly -- 1 packet  for each
  • Bananas -- 2 -- roughly cut into bite-sized slices
  • Apple -- 1 -- roughly cut into bite-sized slices
  • Chikoo chunks - as needed
  • Berries of your choice (I used strawberries, blueberries and blackberries)
  • Pineapple -- 1 tin
  • Grapes - as needed
  • chopped kahjoor (Dates) - as needed
  • or any other fruit that has no water content in it
  • Chopped nuts of your choice (pistachios, almonds, kaju, kishmish, akhrot etc..)
  • Any milk chocolate like cadburry, snickers (pure chocolate, should not have any biscuit layer inside) -- chopped
  • Colorful MnM's as needed
  • Some chocolate chips to garnish

Fruit Velvet Recipe
Fruit Velvet | https://ourcuisines.blogspot.com/


Method:

  1. Cut all fruits into bite-sized chunks except the smaller ones.
  2. Sprinkle some lemon juice on apple and banana chunks (lemon juice prevents the apple & bananas to become black)
  3. Mix all fruits, half of the nuts, half of the chopped chocolates with thick cream (should not be runny)
  4. Decorate with nuts, chopped chocolate, butnies (m&m) and colorful jellies..Put in the fridge for 15 min.. 
Serve chilled
Enjoy yummy Fruit Velvet!



Fruit Velvet Recipe in Urdu

 فروٹ ویلویٹ

:اجزاء

تازہ کریم - 1 پیکٹ
سرخ اور سبز رنگ کی جیلی -- 1 پیکٹ
 کیلے سلائسوں میں کاٹ لیں۔
سیب -- 1 --پتلے ٹکڑوں میں کاٹ لیں۔
چیکو کے ٹکڑے - حسب ضرورت 
آپ کی پسند کی بیریاں (میں نے اسٹرابیری، بلیو بیریز اور بلیک بیری استعمال کیں)
انناس -- 1 ٹن
انگور - حسب ضرورت
کٹی ہوئی کھجور - حسب ضرورت
یا کوئی اور پھل جس میں پانی کی مقدار نہ ہو۔
اپنی پسند کے گری دار میوے (پستہ، بادام، کاجو، کشمش، اخروٹ وغیرہ.)
کوئی بھی دودھ کی چاکلیٹ جیسے کیڈبری، اسنیکرز (خالص چاکلیٹ، اس کے اندر بسکٹ کی کوئی تہہ نہیں ہونی چاہیے) 
ضرورت کے مطابق MnM رنگین 
گارنش کرنے کے لیے کچھ چاکلیٹ چپس

طریقہ

چھوٹے پھلوں کے علاوہ تمام پھلوں کو باریک ٹکڑوں میں کاٹ لیں۔
سیب اور کیلے کے ٹکڑوں پر لیموں کا رس چھڑکیں (لیموں کا رس سیب اور کیلے کو سیاہ ہونے سے روکتا ہے)
تمام پھل، آدھا خشک گری دار میوے، آدھی کٹی چاکلیٹ کو گاڑھی کریم کے ساتھ مکس کریں (بہنا نہیں چاہیے)
گری دار میوے، کٹی ہوئی چاکلیٹ، بنٹیز (ایم اینڈ ایم) اور رنگین جیلیوں سے سجائیں..15 منٹ کے لیے فریج میں رکھ دیں
ٹھنڈا کرکے سرو کریں۔

 مزیدار فروٹ ویلویٹ کا لطف اٹھائیں۔

Fruit Velvet Recipe
Fruit Velvet | https://ourcuisines.blogspot.com/

---------------------------
Recipe by Chef Sam 

Related Posts

Post a Comment

2 Comments

Thank you so much for your valuable comment!